Keuzebegeleiding loopbaancoaching testen

Hieronder vind u een kleine greep van testen die wij af kunnen nemen in combinatie met het keuzebegeleiding/ loopbaancoaching traject. 

 

Capaciteiten Test Algemene Intelligentie 

Is een adaptieve intelligentietest, bestaande uit drie sub testen die samen het domein intelligentie meten.

Carrièrewaarden Vragenlijst

Is een vragenlijst die meet welke factoren van werk een persoon als motiverend ervaart. De ACV kan toegepast worden bij alle vraagstukken

waarbij het van belang is om meer te weten te komen over de carrièrewaarden van een persoon.

Interesse Vragenlijst 

Een vragenlijst die meet welke factoren van werk een persoon interesseren. De AIV kan toegepast worden bij alle vraagstukken waarbij het van belang is om meer te weten te komen over de interesses van een persoon.

Persoonlijkheid Vragenlijst 

Een vragenlijst die werk gerelateerde persoonlijkheid meet. De APV kan toegepast worden bij alle vraagstukken waarbij inzicht in de persoonlijkheid van belang is, zowel in selectie- als adviessituaties

Agile Mindset Assessment Adaptief 

Het Agile Mindset Assessment Adaptief kan worden ingezet door interne en externe loopbaanadviseurs, van zzp’er tot grote organisaties. Het doel van het assessment is het toetsen van het verandervermogen van de kandidaat, gebaseerd op diens persoonlijkheid en drijfveren. Het Agile Mindset Assessment Adaptief kan ingezet worden voor selectie en biedt tevens aanknopingspunten voor ontwikkeling van de kandidaat.

Loopbaanscan Adaptief 

De Loopbaanscan is een integraal testprogramma bedoeld voor loopbaanadvies. Het biedt inzicht in de belangrijke vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’.

Hbo/Wo Selectie 

Het Programma Hbo-Wo Selectie combineert de capaciteitentesten: Figurenreeksen TPI, Verbale analogieën TPI en Cijferreeksen H TPI. De scores op de testen zijn verwerkt tot een totaalscore. Dit selectieprogramma is aan te bevelen bij selectieprocedures waarbij als criterium een hbo of wo werk- en denkniveau gesteld is.

IT Talent Test

In een IT-functie zijn een aantal vaardigheden van specifiek belang. Deze vaardigheden kunt u testen met de IT Talent test. De test bestaat uit drie testen die elk capaciteiten meten die belangrijk zijn voor succes in het IT-werkveld. De test meet vaardigheden op hbo/wo-niveau.

Inbox: Profitness 

De Inbox: Profitness is een werksimulatie opdracht waarin een kandidaat de rol vervult van Business Unit Manager. Deze simulatievorm wordt in klassieke assessments ook wel een postbak- of intray-oefening genoemd.